Fackets roll under den arabiska våren

Nyheter 12:11 31 maj, 2011

Nordafrika och Mellanöstern har stått i centrum för nyhetsbevakningen i år. De folkliga upproren har skjutit fart samtidigt som den internationella fackföreningsrörelsen ökat sina ansträngningar för att stödja utvecklingen av demokratiska och oberoende fackliga organisationer i arabvärlden.

Vilken roll har facket spelat under den arabiska våren och vilken position kommer det att få i framtiden? Kommer kvinnorna äntligen att flytta fram sina positioner? Hur kan resten av den fackliga världen stödja en positiv utveckling för fackföreningarna i arabländerna?

Frilansjournalisten Bengt Rolfer har, på TCO:s uppdrag, besökt regionen och kommer i en serie artiklar på TCO:s hemsida att skildra fackets nya roll, bland annat i regionens största land Egypten.

Artiklarna kommer att börja publiceras tisdagen den 7 juni.

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

En rapport från TCO visar att många tjänstemän är stressade och upplever att tiden inte räcker till för att få ihop livspusslet.

Läs mer

50 år av att betala sin egen skatt

Att avskaffa sambeskattningen var ett genombrott för jämställdheten på svensk arbetsmarknad, bloggar Therese Svanström, ordförande för TCO.

Läs mer

Var rädd om RUT!

Det viktigaste för RUT är att underlätta människors livspussel enligt en rapport från TCO.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund