En jobbguide i din ficka

Nyheter 12:42 1 maj, 2011

Ska du skriva en ansökan eller gå på intervju? Eller har du en fråga som rör ditt arbete? Då är nya ”Söka jobbguiden” ett bra verktyg.

”Söka jobbguiden” är en applikation för iPhone framtagen av FacketFörändras.nu, TCO-förbundens gemensamma förändringsarbete, och den tar dig genom processen att söka jobb. 

Oavsett om du precis börjat leta eller redan har ett jobb hittar du nyttiga tips för att få den anställning du drömmer om. Du kan öva på besvärliga frågor inför intervjun, få tips på hur du skriver den bästa ansökan eller kolla att du blivit erbjuden schysta villkor. Du kan genom appen även ställa frågor om arbetslivet till våra experter.

- Vi uppfattas ibland som otillgänglig och osynliga. Med den här appen är vi tillgängliga när som helst och var som helst säger Johan Bengtsson, projektledare för ”Söka jobbguiden”.

Appen är tänkt som ett stöd för unga och studerande som söker sitt första jobb eller som funderar på att byta.

- Som ny på arbetsmarknaden kan det vara tufft. Därför är det viktigt att vi från facket finns till hands på ett enkelt sätt. Med appen är du bara en knapptryckning från tips och råd från våra rådgivare, säger Johan Bengtsson.

Innehållet är i korthet en guide som tar dig genom hela ansökningsprocessen från början till slut, en frågeruta där du kan ställa frågor till våra experter, en ordlista över knepiga ord som förekommer i jobbsammanhang och lite information om vilka vi är som står bakom appen.

För mer information om projektet
Johan Bengtsson, projektledare, Söka jobbguiden, FacketFörändras.nu 
Tel: 08-782 92 80, 070-256 50 32, e-post: johan.bengtsson@tco.se

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

En rapport från TCO visar att många tjänstemän är stressade och upplever att tiden inte räcker till för att få ihop livspusslet.

Läs mer

50 år av att betala sin egen skatt

Att avskaffa sambeskattningen var ett genombrott för jämställdheten på svensk arbetsmarknad, bloggar Therese Svanström, ordförande för TCO.

Läs mer

Var rädd om RUT!

Det viktigaste för RUT är att underlätta människors livspussel enligt en rapport från TCO.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund