Ria får besök av arbetsmarknadsministern

Nyheter 14:11 30 mars, 2015

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson besökte på måndagen Ria. Temat för mötet var att diskutera hur människor som flyttar till Sverige snabbare ska etablera sig på arbetsmarknaden. Ria lämnade också över en ny rapport som innehåller en kartläggning av de offentliga aktörernas roll i frågan.

- Vi träffade arbetsmarknadsministern för att lämna över rapporten och även ge våra gemensamma synpunkter på olika brister vi ser i systemet, säger Eva Nordmark ordförande i TCO. Det handlar bland annat om behovet av en mer flexibel etableringsperiod och att få ett mer individanpassat stöd till de nyanlända från exempelvis Arbetsförmedlingen. 

Rapporten som Ramböll har tagit fram på uppdrag av Ria, kartlägger de offentliga aktörernas uppdrag och stöd till personer som flyttar till Sverige för att etablera sig på arbetsmarknaden. 

Rådet för integration i arbetslivet (Ria) har bildats av arbetsmarknadens centrala organisationer för att stödja, följa upp och vidareutveckla arbetet för integration i arbetslivet. Ria arbetar därigenom för att främja likabehandling och motverka etnisk diskriminering och trakasserier på arbetsplatserna.

 

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

En rapport från TCO visar att många tjänstemän är stressade och upplever att tiden inte räcker till för att få ihop livspusslet.

Läs mer

50 år av att betala sin egen skatt

Att avskaffa sambeskattningen var ett genombrott för jämställdheten på svensk arbetsmarknad, bloggar Therese Svanström, ordförande för TCO.

Läs mer

Var rädd om RUT!

Det viktigaste för RUT är att underlätta människors livspussel enligt en rapport från TCO.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund