TCO-kongressen: Släpp Dawit Isaak

Nyheter 17:51 4 maj, 2015

Kongressen har antagit ett uttalande till stöd för den fängslade journalisten Dawit Isaak.

Den svenske journalisten Dawit Isaak sitter inspärrad, utan vare sig rättegång eller dom, i Eritrea sedan i september 2001. I snart 5000 dagar. I nästan 14 år.

Dawit Isaak är den ende svensk som idag sitter i fängelse av enbart politiska skäl. Han är EU:s ende samvetsfånge.

I samband med gripandet av Dawit Isaak och flera andra journalister förbjöd den eritreanska regimen alla privatägda och oberoende medier - en uppenbar kränkning av såväl mänskliga rättigheter som av yttrande- och pressfriheten.

14 år är en ofattbart lång tid. Dawit har inte fått se sina barn växa upp. Det är dags att han får återförenas med sin familj.

TCO:s kongress uppmanar regeringen att göra sitt yttersta för att Sveriges ende samvetsfånge ska släppas fri. Vi uppmanar också den eritreanska regeringen att låta Dawit Isaak återvända till Sverige för att återförenas med sin familj och få nödvändig medicinsk behandling.

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

En rapport från TCO visar att många tjänstemän är stressade och upplever att tiden inte räcker till för att få ihop livspusslet.

Läs mer

50 år av att betala sin egen skatt

Att avskaffa sambeskattningen var ett genombrott för jämställdheten på svensk arbetsmarknad, bloggar Therese Svanström, ordförande för TCO.

Läs mer

Var rädd om RUT!

Det viktigaste för RUT är att underlätta människors livspussel enligt en rapport från TCO.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund