Detta gör TCO i Almedalen idag

Nyheter 10:20 23 juni, 2015

Tisdag 30 juni.

Idag deltar Thomas af Bjur, teamchef Ekonomi, jämställdhet och mångfald på TCO, i seminariet Den tredje vägen – framtidens välfärdsföretag ägs av medarbetarna, som arrangeras av Iris Utvecklingscenter och Magelungen Utveckling klockan 8.30 på Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34.

Klockan 09:00 deltar Lena Orpana, utredare och statistiker på TCO, i seminariet Vad hände med det flexibla lärandet? Arrangörer är NITUS, Nätverket för kommunala lärcentra och SVERD, Svenska Riksorganisationen för Distansutbildning. Platsen är St Hansplan2

Samuel Engblom, samhällspolitisk chef på TCO, medverkar på seminariet Striden om de svenska kollektivavtalen som arrangeras av Offentliga Affärer och Advokatfirman Lindahl klockan 9.50 på Offentliga affärers tält, Strandvägen 4.

Klockan 10.00 arrangerar TCO ett seminarium där vi lanserar begreppet #jobbhopping. Vi måste öka möjligheten att växla om hela yrkeslivet – stärk svensk konkurrenskraft och välfärd. Medverkar gör bland andra arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och Elisabeth Svantesson, vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet. Läs mer om Jobbhopping här.

Ann-Sofi Sjöberg, teamchef trygghetssystem, arbetsmarknad och utbildning på TCO, deltar i seminariet Framtidens kompetensförsörjning kräver en ny arbetsförmedling, klockan 12.00 på S:t Hansgatan 18F och Samuel Engblom, samhällspolitisk chef på TCO, deltar på Feministiskt initiativs seminarium En feministisk kritik av arbetslinjen på Biograf Roxy klockan 13.00.

I TCO-parken har vi seminarium med bland andra Polisförbundet och Fryshuset som pratar om hur polisen ska arbeta i socioekonomiskt utsatta områden, arbetslivets digitalisering med Fackförbundet ST, Förenade Liv och Vision. Dessutom pratar Fackförbundet ST om landsbygdespolitik, Vision om chefer i äldreomsorgen som oftast är kvinnor och Journalistförbundet har två seminarier, ett med Union to Union om hotet mot det fria ordet och ett om klick-journalistisk.

Läs mer på www.tcoparken.se

Följ oss på Twitter eller Instagram för fler uppdateringar kring Almedalen.

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

En rapport från TCO visar att många tjänstemän är stressade och upplever att tiden inte räcker till för att få ihop livspusslet.

Läs mer

50 år av att betala sin egen skatt

Att avskaffa sambeskattningen var ett genombrott för jämställdheten på svensk arbetsmarknad, bloggar Therese Svanström, ordförande för TCO.

Läs mer

Var rädd om RUT!

Det viktigaste för RUT är att underlätta människors livspussel enligt en rapport från TCO.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund