Detta gör TCO i Almedalen - onsdag

Nyheter 16:01 23 juni, 2015

Onsdag 1 juli.

Idag bjuder TCO in till seminariet Jämställdhet - prioriterat politiskt mål men utan uppföljning klockan 8.00 i TCO-parken. Från TCO medverkar Eva Nordmark, ordförande, Ulrika Hagström, utredare jämställdhetspolitik, arbetsliv och kön samt Thomas af Bjur, teamchef Ekonomi, jämställdhet och mångfald.

Klockan 10.00 deltar Eva Nordmark på Union to Unions seminarie Är den Svenska modellen bästa fattigdomsutrotaren? Platsen är Donnersgatan.

Klockan 11.30 diskuterar Eva Nordmark tillsammans med Centerpartiets socialförsäkringspolitiska talesperson Solveig Zander om kompetensutveckling och trygghet vid omställning. Plats: St Hansplan.

Utredare Åsa Forsell deltar i ett samtal om välfärd och stöd till funktionsnedsatta med mera klockan 11.00. Arrangör är Lystra personlig assistans.

Klockan 12.00 deltar TCO:s EU-rättsjurist Sofia Råsmar i ett seminarium om kollektivavtal som krav i offentlig upphandling på Hästgatan 12.

Eva Nordmark deltar även senare på eftermiddagen, klockan 15.00 på seminariet Vi ska alla växla karriär i framtidens arbetsliv – men hur? på Biostaden Borgen, Hästgatan 24. Arrangörer är Omställningsfonden, TRR Trygghetsrådet, Trygghetsrådet TRS, Trygghetsstiftelsen, Trygghetsfonden TSL.


I TCO-parken har Arena idé ett seminarium om invandringens vinster. Stiftelsen Expo talar om folkmord som nationalismens yttersta konskevens. Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR) och Fackförbundet ST diskuterar bra pensioner i framtiden och Union to Union, Fairtrade och GS-facket talar om att på en död planet finns inga jobb.

Att lova trygghet och leverera ångest heter ett seminarium som arrangeras av tidningen Finansliv och Journalistförbundet har två seminarier om bildjournalistik och om framtidens digitala arbetsmarknad.

Avslutningsvis talar TCO Development, Elektronikåtervinning i Sverige och Svanen om hållbar elektronikkonsumtion.

Läs mer på www.tcoparken.se

Följ oss på Twitter eller Instagram för fler uppdateringar kring Almedalen.

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

En rapport från TCO visar att många tjänstemän är stressade och upplever att tiden inte räcker till för att få ihop livspusslet.

Läs mer

50 år av att betala sin egen skatt

Att avskaffa sambeskattningen var ett genombrott för jämställdheten på svensk arbetsmarknad, bloggar Therese Svanström, ordförande för TCO.

Läs mer

Var rädd om RUT!

Det viktigaste för RUT är att underlätta människors livspussel enligt en rapport från TCO.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund