Detta gör TCO i Almedalen idag

Nyheter 17:09 23 juni, 2015

Måndag 29 juni.

Idag måndag 29 juni medverkar TCO:s samhällspolitiska chef Samuel Engblom i ett seminiarum om TTIP-avtalet som hålls av Den gröna tankesmedjan Cogito, klockan 8.30 på Best Western Strand.

TCO arrangerar seminariet Från Don Draper till Håkan Hellström - om maskulinitet och om män som agenter för jämställdhet klockan 10.00. Medverkar gör bland andra Eva Nordmark, ordförande, Shahab Ahmadjan från projektet FATTA MAN, Stephan Mendel-Enk författare till boken ”Med uppenbar känsla för stil: ett reportage om manlighet”, maskulinitetsforskaren Lars Jalmert med flera. Seminariet vill sätta fokus på hur föreställningar om manlighet förändras och hur mäns engagemang i jämställdhetsarbetet kan utvecklas. Seminariet livesänds även på SVT2.

Klockan 14.00 medverkar utredare i arbetsmarknadspolitik och arbetstidsfrågor Mats Essemyr i seminariet En ny arbetsmarknad men en dinosaurie till arbetslöshetsförsäkring i TCO-parken.

14.30 deltar Thomas af Bjur, teamchef Ekonomi, jämställdhet och mångfald på TCO, deltar i Alectas seminarium Deltid nu – fattigpensionär sedan? i Almegas tält, Wisby Strand.

I TCO-parken har Fackförbundet ST ett seminarium om Styrning och ledning för statlig service, Arbetslöshetskassornas samorganisation ett seminarium om arbetsmarknad, Läraförbundets skolledare om hur skolan ska styras och Arbetslöshetskassorna inom TCO ett seminarum om en ny arbetslöshetsförsäkring.

Läs mer på www.tcoparken.se

Följ oss på Twitter eller Instagram för fler uppdateringar kring Almedalen.

 

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

En rapport från TCO visar att många tjänstemän är stressade och upplever att tiden inte räcker till för att få ihop livspusslet.

Läs mer

50 år av att betala sin egen skatt

Att avskaffa sambeskattningen var ett genombrott för jämställdheten på svensk arbetsmarknad, bloggar Therese Svanström, ordförande för TCO.

Läs mer

Var rädd om RUT!

Det viktigaste för RUT är att underlätta människors livspussel enligt en rapport från TCO.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund