Nordiska facken: öka insatserna för unga arbetslösa

Nyheter 16:06 19 maj, 2014

Ökade utbildningsinsatser, bättre matchning och utvärdering av arbetsmarknadspolitiska insatser för unga arbetslösa. Den uppmaningen gör Nordens fackföreningars samorganisation, NFS, till nordiska ministerrådet.

NFS skickar idag en uppmaning till samtliga nordiska länders regeringar att underlätta för unga arbetslösa att få jobb. Det handlar om utbildningsinsatser, lärlingsanställningar, praktik och matchning som behöver bli bättre på att fånga upp unga arbetslösa.

NFS vill också öka tillväxten, genom att ta bort gränshinder som försvårar för arbetstagare att jobba i ett annat nordiskt land. Det handlar om framförallt tre konkreta åtgärder för att öka rörligheten på den nordiska arbetsmarknaden.

Offentlig upphandling och arbetstagares rättigheter

Ny lag – nya möjligheter för TCO-förbunden. Anmäl dig till vårt eftermiddagsseminarium den 11 september.

Läs mer här
image description

Glad sommar!

Almedalsveckan är den sista anhalten innan det politiska Sverige varvar ner och tar sommarledigt. Det har varit en intensiv men otroligt rolig vecka! Vi och våra medlemsförbund har tillsammans haft en helt ny yta i Visby, som vi efter en namntävling döpte till “TCO-landet”. Där har det varit spännande seminarier från morgon till kväll - allt från skattepolitik till karriärväxling och framtiden för partsmodellen har avhandlats.

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund