Nordiska facken: öka insatserna för unga arbetslösa

Nyheter 16:06 19 maj, 2014

Ökade utbildningsinsatser, bättre matchning och utvärdering av arbetsmarknadspolitiska insatser för unga arbetslösa. Den uppmaningen gör Nordens fackföreningars samorganisation, NFS, till nordiska ministerrådet.

NFS skickar idag en uppmaning till samtliga nordiska länders regeringar att underlätta för unga arbetslösa att få jobb. Det handlar om utbildningsinsatser, lärlingsanställningar, praktik och matchning som behöver bli bättre på att fånga upp unga arbetslösa.

NFS vill också öka tillväxten, genom att ta bort gränshinder som försvårar för arbetstagare att jobba i ett annat nordiskt land. Det handlar om framförallt tre konkreta åtgärder för att öka rörligheten på den nordiska arbetsmarknaden.

Partierna måste ha orken och viljan att samarbeta

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Nu efter riksdagsvalet behöver vi partier som har orken och viljan att samarbeta över blockgränserna.

Läs mer här

Behovet av en bred skattereform förenar partierna

Äntligen pratar alla om att vi behöver en skattereform, en översyn för att möta nya krav och förbättra samhället. Därför är det ett gyllene läge för politiken att nu ta kliv framåt i frågan, skriver Eva Nordmark på Dagens samhälle.

Läs mer här

Ny Handbok mot sexuella trakasserier i arbetslivet

Det finns ett före och ett efter #metoo. Ingen på arbetsplatsen ska behöva riskera att utsättas för sexuella trakasserier. Därför finns den här boken. Syftet är att vägleda fackligt förtroendevalda i sitt viktiga arbete.

Läs mer här

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund