Nordiska facken: öka insatserna för unga arbetslösa

Nyheter 16:06 19 maj, 2014

Ökade utbildningsinsatser, bättre matchning och utvärdering av arbetsmarknadspolitiska insatser för unga arbetslösa. Den uppmaningen gör Nordens fackföreningars samorganisation, NFS, till nordiska ministerrådet.

NFS skickar idag en uppmaning till samtliga nordiska länders regeringar att underlätta för unga arbetslösa att få jobb. Det handlar om utbildningsinsatser, lärlingsanställningar, praktik och matchning som behöver bli bättre på att fånga upp unga arbetslösa.

NFS vill också öka tillväxten, genom att ta bort gränshinder som försvårar för arbetstagare att jobba i ett annat nordiskt land. Det handlar om framförallt tre konkreta åtgärder för att öka rörligheten på den nordiska arbetsmarknaden.

Partierna måste ha orken och viljan att samarbeta

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Nu efter riksdagsvalet behöver vi partier som har orken och viljan att samarbeta över blockgränserna.

Läs mer här

”Nobeldesignern” Bea Szenfeld får TCO:s kulturpris 2018

Designern Bea Szenfeld tilldelas TCO:s kulturpris och årets kulturstipendiat är tonsättaren Jacob Mühlrad.

Läs mer här

”Nobeldesignern” Bea Szenfeld får TCO:s kulturpris 2018

Det är en myt att svensk a-kassa är generös om man jämför med andra OECD-länder. Den svenska arbetslöshetsförsäkringen har gradvis försämrats, skriver TCO:s samhällspolitiska chef Samuel Engblom och utredare Mats Essemyr i en artikel i Dagens samhälle.

Läs mer här

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund