Utbildning för ett bra liv – 2012 års konferens om högre utbildning

13:24 10 juni, 2013 Utbildning

Den 14 november är det återigen dags för TCOs årliga konferens om högre utbildning i Stockholm. Konferensen, som vi anordnar för femte året i rad, har kommit att bli ett viktigt forum med omkring 300 besökare. Hit kommer landets ledande politiker, företrädare för lärosäten, studenter, fackförbund och arbetsgivare för att utbyta tankar och idéer om den högre utbildningen.

Några av årets medverkande är TCOs ordförande Eva Nordmark och Fackförbundet ST:s ordförande Britta Lejon, den ledande amerikanske utbildningsekonomen Walter W McMahon, universitetskansler Lars Haikola, Sveriges förenade studentkårers ordförande Erik Arroy Thiam, statssekreterare Peter Honeth, utbildningspolitiska talespersoner från flera riksdagspartier, rektorerna Eva Åkesson (Uppsala universitet) och Anders Söderholm (Mittuniversitetet), statsvetaren Jenny Madestam och samhällsdebattörerna Agneta Stark, Henrik Berggren och Sven-Eric Liedman.


Välj bland flera seminarier
Precis som tidigare år får du som deltagare välja bland ett antal seminarier som ägnas åt flera av de viktigaste högskolepolitiska frågorna i dag, som utbildningskvalitet, dimensionering och resurstilldelning, internationalisering, yrkesutbildning och livslångt lärande. 

En av de roligaste nyheterna som vi bjuder på i år är ett nytt och spännande uttryck för lärosätenas tredje uppgift, som vi på TCO anpassat särskilt för konferensen. Vi har gett det namnet "Vi dansar din avhandling".

Dansanta avhandlingar
Upplägget är som följer. Ett antal forskare och doktorander kommer att få sina avhandlingar gestaltade av professionella dansare. Efter dansen får publiken med mentometerknappar gissa vilket av tre alternativ de just har fått se. Därefter ska forskaren på tre minuter göra en fängslande, inspirerande och pedagogisk presentation av sin forskning.

Stora delar av konferensen direktsänds på live.tco.se. Alla seminarier spelas dessutom in och kommer att finnas tillgängliga på denna sida efter konferensen. 

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund