Arbetsmarknad

15:33 16 juni, 2015 Arbetsmarknad

TCO vill se en arbetsmarknad där arbetstagarna har goda möjligheter till att utvecklas ett helt yrkesliv. Det kräver förutsättningar för individen att vidareutbilda sig och få kompetensutveckling. En arbetsmarknad som präglas av både flexibilitet och trygghet förutsätter såväl utvecklade välfärdssystem som ansvarstagande parter.

Vi vill ha trygghetssystem som gör att det inte blir en ekonomisk katastrof om man under en period i livet inte kan försörja dig genom arbete.

Om människor slipper vara oroliga för att bli arbetslösa, ökar också viljan till förändring och utveckling. Då ökar möjligheterna för oss att få en arbetsmarknad som är dynamisk och som leder till tillväxt och fler jobb. När man blir arbetslös ska aktiva arbetsmarknadsåtgärder, inte minst bra vidareutbildningar, medverka till att den arbetslösa snabbt kommer tillbaka.

TCOs påverkansarbete
TCO följer utvecklingen på arbetsmarknaden. Vi föreslår förändringar som ökar de enskildas trygghet och utvecklingsmöjligheter. Vi värnar också en arbetsmarknad som är konkurrenskraftig för företagen.
TCO deltar i arbetsgrupper och nämnder under Arbetsmiljöverket, Arbetsförmedlingen, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen och Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering. Vi bevakar och påverkar arbetsmarknadsfrågorna såväl i Sverige som inom Europasamarbetet.
Vi samverkar med LO och SACO i frågor där vi har gemensamma intressen. 

Mats Essemyr

Utredare: Arbetsmarknadspolitik och arbetstidsfrågor
Tel
08-782 92 72
Mobil
070-582 92 26
E-mail
Skicka e-post till Mats Essemyr

Relaterade debattartiklar

Relaterade publikationer

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund